Nitra potešila skateboardistov novým športovým areálom na Dieloch

04.10.2012 Nitra

Nitra 4. októbra (TASR) – Na nitrianskom sídlisku Diely vznikol nový športovo-rekreačný komplex. Areál, ktorý bude slúžiť ako multifunkčná základňa pre športovcov a občanov mesta, bude sprístupnený pre verejnosť od 6. októbra. Ako prví si novú betónovú plochu vyskúšajú najlepší skateboardisti v rámci súťaže Quicksilver Nitra Cup.

Plocha skateboardovej dráhy má 682 metrov štvorcových, plocha skateboardového bazéna je 32 metrov štvorcových. V areáli sa nachádza aj U- rampa a multifunkčné ihrisko, nové chodníky a svietidlá, v rámci vhodného vegetačného obdobia bude objekt doplnený zeleňou. Súčasťou komplexu je amfiteáter s kapacitou 319 divákov. Stupne sú tvorené zámkovou dlažbou, sedadlá sú z dreva, bez operadiel a sú členené do šiestich sektorov.

Výstavba areálu sa začala v roku 2010. Investičná akcia mesta si vyžiadala náklady 196.730 eur, z toho samotné plochy pre skateboard predstavujú investíciu takmer 114.000 eur. Vyše 56.000 eur stálo vybudovanie chodníkov a ďalších 26.000 eur si vyžiadalo verejné osvetlenie, informoval Andrej Jančovič z nitrianskeho mestského úradu. Investor podporil výstavbu prostredníctvom Nitrianskej komunitnej nadácie sumou 15.000 eur.

Aktivity spojené so skateboardingom v Nitre siahajú do deväťdesiatych rokov 20. storočia. In-line a skateboardovej komunite sa po roku 2001 podarilo vybaviť od Mesta Nitra prvú U-rampu, umiestnenú na sídlisku Chrenová, ktorá bola v tom období jednou z najväčších na Slovensku. U-rampa však bola kvôli sťažnostiam obyvateľov okolitých domov stiahnutá a nebolo možné ju používať. Táto U-rampa bude opäť slúžiť skateboardistom, po rekonštrukcii je umiestnená v novom športovom areáli.
 

Vyberte región